Over

Wiha

Wiha is een toonaangevende fabrikant van handgereedschap voor professioneel gebruik in de bouw en industrie. Het bedrijf werd 80 jaar geleden opgericht als een klein familiebedrijf en groeide op korte tijd uit tot een wereldwijd opererend bedrijf dat nog steeds in handen is van de familie Hahn.

De hoge kwaliteit in vormgeving en functionaliteit van de Wiha gereedschappen wordt onderschreven door talloze internationale onderscheidingen. Het geheim van hun succes? Goede producten in combinatie met een even goede bedrijfscultuur. Het bedrijf doet er alles aan om optimale arbeids- en bedrijfsvoorwaarden te creëren, dat is het fundament voor duurzaam succes. Wiha werd in 2016 opgenomen in de TOP 100 meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Geschiedenis van Wiha

Wiha werd opgericht in 1939 als klein familiebedrijf. Vandaag de dag heeft het bedrijf een catalogus van circa 10.000 precisiegereedschappen en heeft het zich als innovatiemotor in de markt gepositioneerd. Bekijk in onderstaand filmpje hoe een krachtige en duurzame groeistrategie cruciaal is voor dit bedrijf.

 

In 1947 startte het bedrijf met de productie van hun legendarische schroevendraaiers. Met een blik in hun ergonomisch schroevendraaier-assortiment vind je voor iedere schroeftaak het geschikte schroefgereedschap.

Gereedschap voor de vakman!

Het bedrijf ontwikkelt al hun handgereedschap oplossingen naar de werkelijke behoeften en wensen van de gebruikers. Als trouwe partner van Wiha stelt Mapeco omvangrijke ondersteuning, advies en conceptuele instrumenten beschikbaar om oplossingen aan de vakman te bieden. Onze experten hebben een uitstekende kennis van de Wiha-producten en staan elke dag klaar voor de vakman!

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan zeker ook een kijkje op onze merkpagina.