Over

Stanley

STANLEY heeft een reputatie om trots op te zijn. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelt, ontwerpt, test en verbetert zijn producten als sinds 1843. Ze blinken dan ook uit op het vlak van uitmuntendheid. Elke dat leggen ze zich toe om de kwaliteit en maximale werking van hun gereedschap te garanderen. Hun aanbod bestaat onder andere uit handgereedschap, elektrisch gereedschap, opbergsystemen en artikelen voor de inrichting van de werkplaats.

Over het bedrijf

Frederick T. Stanley openende in 1843 een kleine werkplaats voor ijzerwaren in New Britain, Connecticut. Daar fabriceerde hij grendels, scharnieren, deuren en andere producten uit smeedijzer. Enkele jaren later stichtte Fredericks neef Henry Stanley de STANLEY Rule and Level Company die in 1920 fuseerde met The STANLEY Works. Al snel stond STANLEY bekend om superieure kwaliteit, consistente innovatie en rigoureuze operationele optimalisatie.

The STANLEY Works ontwikkelde in de loop der jaren enkele van de meest innovatieve en nuttige werktuigen ooit: denk hierbij aan de Bailey® schaaf, de Surform® frees, de PowerLock® rolmeter en meest recent nog het FatMax® productassortiment. STANLEY behoort meer dan ooit tot de marktleiders op het gebied van werktuiginnovatie.

STANLEY Black & Decker

Rond dezelfde tijd startten S. Duncan Black en Alonzo G. Decker in Baltimore, Maryland, hun eigen zaak op. Zes jaar later veranderden ze de wereld door het verkrijgen van ’s werelds eerste patent op een draagbaar elektrisch werktuig, en de onderneming die zij uitbouwden is sindsdien de wereld blijven veranderen.

Tijdens de daaropvolgende decennia groeiden beide bedrijven onafhankelijk van elkaar en vergaarden zo een ongeëvenaard assortiment van merken en producten, en een nog indrukwekkender schat aan industriële expertise. Tot ze in 2010 samen Stanley Black & Decker vormden, met als doel werktuigen en oplossingen te bieden waarop industriële bedrijven, vakmensen en consumenten een beroep kunnen doen.

Sinds 1843 hebben ze in alles wat ze doen de standaard voor kwaliteit bepaald. Stanley Black & Decker is ’s werelds grootste werktuigenfabrikant en beveiligingsbedrijf. Ze tellen wereldwijd bijna 40.000 medewerkers en zijn actief in meer dan 175 landen.

STANLEY gereedschap bij Mapeco

Bij Mapeco zijn we trots op het ruime assortiment producten en gereedschappen van STANLEY en Stanley Black & Decker. Net als Mapeco ontwikkelt Stanley gereedschap voor de vakman. Enkele topproducten in de kijker:

PRO STACK® moduleerbare opbergkoffers
Elke vakman of doe-het-zelver wil zorg dragen voor zijn of haar gereedschap. Daarbij horen veelzijdige opbergmogelijkheden. De PRO STACK® moduleerbare opbergkoffers kunnen geconfigureerd worden zoals je dat zelf wilt. Elke koffer is uitgerust met een uniek en robuust koppelsysteem om de koffers snel en gemakkelijk vast of los te koppelen. Zo kun je zelf je ideale combinatie samenstellen, op maat van elke taak. Bekijk hier het filmpje:

 

Voordelen van het PRO STACK® assortiment:

  • Veelzijdig: ideaal voor het opbergen van al uw elektrisch gereedschap, handgereedschap, accessoires en bevestigingsmaterialen.
  • Moduleerbaar: elke koffer is uitgerust met een uniek en robuust koppelsysteem om de koffers snel en gemakkelijk vast of los te koppelen voor maximale veelzijdigheid.
  • Personaliseerbaar: makkelijk te combineren en zelf samen te stellen, op maat van je taak.
  • Mobiliteit: voeg een wielbasis toe aan het systeem zodat je de kit eenvoudig kunt transporteren.
  • Duurzaam: sterk en duurzaam voor intensief gebruik op elk type bouwplaats.

Wil je graag meer weten over onze andere topmerken? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.