Over

Solide

Solide, betrouwbaarheid ten top. Het Belgische bedrijf is gespecialiseerd in de productie van ladders, trapladders en steigers. Veiligheid is dan ook hun grootste prioriteit. De meest recente catalogus van Solide vind je hier.

Ijzersterk en 100% betrouwbaar

Het succesverhaal van Solide vangt aan in België in het begin van de jaren ’60. Als een van de eerste fabrikanten schakelt Solide om van hout naar het lichte aluminium voor hun klimmaterialen. Hierdoor hebben de producten een uitzonderlijke kwaliteit en zijn ze heel wat veiliger voor de professionele eindgebruiker.

Door het aanbieden van unieke, met polyester behandelde, ladders en trappen verovert het bedrijf de Belgische professionele markt. Al even snel neemt het merk ook een stevige tweede plaats in op de Nederlandse markt. Steigers en gespecialiseerde constructies vervolledigen het aanbod en nieuwe verdelers dienen zich aan in andere Europese landen.

De vakman blijft Solide kiezen om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort, maar ook omdat het merk door de jaren heen een echte inhoud heeft gegeven aan de term “professionele producten”. Solide gaat verder dan de wettelijke normen en kan daardoor een uitzonderlijke garantie bieden. Je krijgt namelijk 10 jaar garantie voor fabricagefouten. De benodigde productcertificaten zijn daarenboven online beschikbaar.

Solide ladders en steigers

Het merk staat voor geloofwaardigheid en biedt op alle vlakken een extra bescherming. Zonder uitzondering, vervaardigen ze alle gecommercialiseerde producten in België. Op een fabrieksterrein nabij Aarschot worden alle Solide klimmaterialen gefabriceerd. De hierna vernoemde kenmerken maken er unieke professionele producten van:

Topkwaliteit gewaarborgd

De producten beantwoorden aan de strengste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. Dankzij speciale aluminiumlegeringen en een veelzijdig productieproces ontstaat er een licht maar uiterst sterk en veilig eindproduct.

Productieproces met coating

Tijdens het productieproces worden de industriële ladders, trappen en andere constructies afgewerkt met een transparante polyester coating. Onbehandeld aluminium geeft zwart af maar de beschermlaag zorgt ervoor dat de gebruiker geen zwarte handen meer heeft.

Strenge veiligheidsnormen en keuringen

Op het vlak van kwaliteit wordt niets aan het toeval overgelaten. Intern worden de nodige testen uitgevoerd met eigen testinstallaties om een vaste kwaliteitsstandaard te kunnen waarborgen.

Solide en Mapeco

De hechte samenwerking tussen Solide en Mapeco is geen toeval. We werken reeds 30 jaar onafgebroken samen met Solide. En daar zijn redenen voor: de jarenlange aanwezigheid op de markt, het respecteren van het begrip “professioneel” materiaal, de ruime voorraad en daarom ook de snelle toelevering en de unieke productkarakteristieken zoals de polyester beschermlaag.

Wens je meer informatie of advies op maat? Aarzel dan niet ons een bezoekje te brengen in een van onze winkels.