Over

PGB

Pgb-europe, vroeger PGB, is een totaalleverancier van bevestigingssystemen en handgereedschappen. Met hun breed en diep productassortiment kunnen we samen met Mapeco een totaaloplossing bieden aan onze klant. PGB is uw partner bij uitstek voor al uw bevestigingsmaterialen. Dankzij hun state-of-the-art logistiek management kunnen wij tegemoet komen aan elke vraag en als verdeler staan we steeds met hen in contact.

Belgische bevestigingssystemen

Marcel Pennoit en Henriette Grootaert richtten in 1956 de eenmanszaak Pennoit-Grootaert Boutenhandel op in de buurt van Gent, België. Als hun twee zonen hun intrede doen in de firma, waait er een frisse wind door het bedrijf. Dat resulteert in een sterke groei. Al snel wordt de eenmanszaak omgevormd tot een bvba. Vanaf de start wordt er voortdurend een nadruk gelegd op productkwaliteit, het ontwikkelen en verbeteren van de interne en externe communicatiemiddelen en het verleggen van de aankoopbronnen naar het Verre Oosten.

Het bedrijf verhuist naar een nieuw industrieterrein te Melle, waar het nu nog steeds gevestigd is. Een opslagruimte van 10.000 m² en een efficiënt aankoopbeleid resulteren in een permanente uitleveringsgraad van 97%.

PGB bevestigingsmaterialen

Naast de traditionele bevestigingsmaterialen pgb-fasteners verdelen we bij Mapeco nu onder andere een totaalconcept aan SMART verankeringen. Daarnaast verdeelt PGB een volledig gamma aan professioneel handgereedschap onder de naam COSMOS.

PGB ontwikkelt en produceert verankeringen met Europese Technische Beoordelingsdocumenten (ETA’s). Het complete pakket omvat mechanische ankers, chemische verankeringen en kunststof pluggen.

Voor de staalconstructeurs hebben we bij Mapeco PGB SB-bouten, HR- en HV-assemblages die allemaal voorzien zijn van CE-markering. Ook voor de houtconstructie hebben we tal van oplossingen in huis. Met de nieuwste Hapax schroeven heeft het merk er sinds vorig jaar een nieuw paradepaardje bij. Twee patenten en een aantal belangrijke onderscheidende features brengen deze schroef naar een next level.

Al meer dan 60 jaar staat pgb-Europe klaar om, via professionele ijzerwarenhandelaren, bouwmaterialenwinkels en retailers, kwaliteitsvol bevestigingsmateriaal en handgereedschap te leveren voor de professional en de industrie. Het bedrijf legt voortdurend de nadruk kwaliteit. Hun assortiment bestaat uit meer dan 35000 verschillende producten op voorraad: van bouten en moeren tot professionele houtschroeven. De producten vinden eenvoudig hun weg naar onze Mapeco-winkels.

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan een kijkje op de merkpagina.