Over

Gardena

Gardena is voor velen hét voorkeursmerk op het gebied van tuinverzorging. Het bedrijf voorziet een ruim assortiment tuinbenodigdheden: van besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken tot tuingereedschap of bodembewerking. Het is het grootste merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa. Ze hebben verdelers in meer dan 80 landen overal ter wereld, waaronder Mapeco in België. Hun filosofie? Een tuin is als een “levende ruimte dicht bij de natuur”, een plek voor welzijn, recreatie en plezier.

Gardena tuingereedschap

Gardena is in enkele decennia uitgegroeid van een kleine handelsfirma in tuingereedschap tot een gerenommeerde fabrikant van intelligente producten en systemen voor tuinverzorging. Hun definitieve doorbraak was de introductie van het Original GARDENA System in 1968. Het combisysteem, accusysteem V12, Sprinklersysteem en het Micro-Drip-System zetten het concept van systeemoplossingen verder. Het geheim van hun succes is de grote innovatiekracht van het merk en een consequent verkoop- en marketingbeleid.

Het bedrijf werd opgericht door verkopers Werner Kress en Eberhard Kastner. In het begin importeerden ze Franse tuingereedschappen, tot ze met het Original Gardena System op de markt kwamen. Dankzij innovatiekracht, kwaliteit en de grote voordelen die de producten voor de gebruikers met zich meebrengen, is Gardena in slechts enkele jaren uitgegroeid tot een wereldwijd erkende fabrikant. Sinds 2007 zijn ze een onderdeel van de Zweedse Hisqvarna Group.

Het succesverhaal begon 50 jaar geleden. De kleur van het Original Gardena System is oranje. Die kleur vertelt je dat je de besproeiingsproducten, zoals kraan- en slangkoppelingen, en besproeiingsaccessoires kunt combineren. Het karakteristieke design is nu een tijdloze klassieker in Europese tuinen. Met één klik kan snel gewisseld worden tussen accessoires.

Systematisch succes

Na 1968 volgen de innovaties elkaar snel op: zo is er bijvoorbeeld de introductie van draadloze producten. Eindelijk geen vervelend verlengsnoer meer! Daarna volgt de introductie van innovatieve snoei- en takkenscharen, verwisselbare accessoires en een schroefmechanisme dat gedurende de totale levensduur zorgt voor een muurvaste verbinding. Alle gereedschappen beschikken over de beste ergonomie. Zo verloopt het werk zo aangenaam en pijnloos mogelijk.

Gardena is ook gespecialiseerd in intelligent watergebruik in systemen. Zo introduceert Gardena het Sprinklersysteem en het Micro-Drip-Systeem, zodat gazons of bloembedden intelligent, waterbesparend en volledig automatisch besproeid worden. In 1990 brengt Gardena een systeem van vervangbare accu’s op de markt waarop een breed assortiment gereedschappen kan worden aangesloten. De vervangbare lithium-ion-batterijen zijn betrouwbaar, krachtig en geschikt voor uiteenlopende tuinwerkzaamheden.

Gardena bij Mapeco

Bij Mapeco hebben we een ruim aanbod Gardena-producten die elke vakman, tuinier of medewerker van een groendienst nodig heeft om zijn/haar werk professioneel uit te voeren. Onze specialisten kunnen je helpen met advies over gebruik en onderhoud van de gereedschappen.

Benieuwd naar de andere topmerken van Mapeco? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.