Over

Fischer

Het Duitse topmerk Fischer ken je waarschijnlijk van hun pluggen, ankers en bevestigingstechnieken. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en kende een grote doorbraak met de uitvinding van de S plug. En met de DuoPower revolutioneert het merk de nylon plug. Na de oprichting van fischertechnik groeit het bedrijf uit tot meer dan 1000 werknemers.

Bekijk hier de recentste catalogus.

Fischer bevestigingen

Al meer dan 40 jaar staat Professor Klaus Fischer aan het hoofd van de Fischer Group. Onder zijn leiding ontwikkelde Fischer zich van een middelgroot bedrijf met een sterke focus op Duitsland en kunststof pluggen tot een wereldwijd actieve onderneming. Fischer werd Europees marktleider in bevestigingstechniek en wereldmarktleider voor ankers. Voortdurend groeined productassortiment. Sterke competentie in chemische bevestigingen en stalen ankers door de overname van de belangrijkste Duitse concurrenten. De prijzen en awards volgen elkaar op. Zo krijgt het bedrijf in 2019 de German Sustainability Award in de categorie “grote bedrijven.” Hiermee krijgen ze de belangrijkste en grootste duurzaamheidsaward in Europa. Reden van hun succes? Volgens Fischer is dat te danken aan de visie van het bedrijf dat rust op drie belangrijk peilers: innovatie, verantwoordelijkheid en respectabel.

  • Innovatie:
    Voortdurend nadenken en handelen met voortdurende verbetering en vernieuwing als basis, is de sleutel tot succes. Fischer staat open voor nieuwe benaderingen en omarmen verandering. Zo creëren ze verdere voordelen voor zowel hun medewerkers als hun klanten.
  • Verantwoordelijkheid:
    Elke medewerker draag pro-actief bij tot het succes van de groep ondernemingen. Ze zetten zich in voor productiviteit, waarde en het bereiken van doelstellingen.
  • Betrouwbaarheid:
    De waarden van anderen worden gerespecteerd en het bedrijf hamert erop om zelfkritisch en betrouwbaar te blijven.

In een snel veranderende wereld, vooral op vlak van technologie kun je als bedrijf niet anders dan continu mee veranderen, je aan te passen en te verbeteren. Fischer kan en wil niet ontsnappen aan die verandering. Meer nog: ze wil actief vormgeven aan de veranderingen en een managementrol op zich nemen, met inbegrip van de bereidheid en het vermogen om te veranderen.

Benieuwd naar een blik achter de schermen? Bekijk dan het filmpje dat Fischer maakte:

Fischer bij Mapeco

Als echte kenners staat Mapeco de vakman bij met raad en daad. We helpen je het juiste product te vinden dat perfect past bij jouw noden en die van je werk. Bezoek een van onze winkels voor persoonlijk advies op plaats je bestelling rechtstreeks op de webshop.