Over

Knipex

Knipex is al meer dan 135 jaar specialist in tangen. Door de jaren heen hebben ze een zeer uitgebreide tangen- en productieknowhow opgebouwd die in elke Knipex-tang terug te vinden is. Wat ze vandaag kunnen en weten is echter niet genoeg voor het bedrijf. Daarom werken ze overal in de onderneming aan een voortdurende verbetering – op het vlak van producten, processen, hun organisatie en hun vaardigheden.

Kwaliteitsvol gereedschap

Knipex probeert met moderne productietechnieken nauwkeurigheid te garanderen. Dat stelt het bedrijf in staat om aan hun strenge kwaliteitseisen te voldoen. Doorslaggevend voor de functie van een tang is de precisie ervan: zonder nauwkeurigheid geen betrouwbaar knippen, grijpen of vervormen en geen werking zonder speling. Het bedrijf voert strenge metingen uit om aan deze eisen te voldoen. Ook worden diverse tests uitgevoerd gedurende de verschillende productiestappen en aan het einde van het gehele proces. Zo maken ze kwaliteitsvol handgereedschap.

Innovaties uit de denktank

Altijd betere tangen maken, dat is het leidende principevan Knipex. Het merk ontwikkelt steeds nieuwe tangen en optimaliseert de bestaande modellen. Dit maakt om het werk nog efficiënter en gemakkelijker. De drijfveer van Knipex is om steeds weer onconventionele oplossingen te bedenken die nieuwe maatstaven worden. En dat doen ze met nieuwe manieren van krachtoverbrenging, met eenvoudigere en snellere inzetbaarheid, door de combinatie van verschillende functies in één gereedschap en vindingrijke probleemoplossers voor speciale toepassingen.

De meer dan 400 machines van Knipex bevatten speciale kennis die in de loop van generaties is opgebouwd. Het bedrijf bouwt veel van hun machines zelf. Hun aangeschafte machines passen ze aan totdat ze voldoen aan hun speciale eisen. De productie gebeurt uitsluitend in Duitsland. Hierdoor kunnen ze alle productiestappen controleren en direct beïnvloeden. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf zich continu kan verbeteren tot de best mogelijke kwaliteit.

Oprichting Knipex

Wat begon als een kleine dorpssmederij is nu uitgegroeid tot ’s werelds grootste specialist voor professionele tangen. Carl Gustav Putsch richtte in 1882 een kleine smederij voor tangen op. In de kelder van zijn huis werden tangen voor timmerlieden en hoefsmeden gemaakt. In 1922 neemt zijn zoon de zaak over. Het bedrijf groeit snel en telt weldra 27 werknemers die 7000 tangen per week maken. Pas in 1942 ontwikkelt Carl Putsch de “Knipex” brand.

Ontwikkeling en innovatie

Waterpomptangen
Innovaties worden steeds belangrijker. Een grote doorbraak op het gebied van grijptangen is de ontwikkeling van de “Alligator®”. Het is een nieuw type waterpomptang die ronde en hoekige werkstukken goed kan grijpen. Daarnaast is het niet langer nodig de handgrepen tijdens het gebruik samen te drukken. De bekken van de tang hebben namelijk een zelfborgend effect.

In 2016 lanceerde Knipex de universele striptang “ErgoStrip®”. Het is een wereldwijde innovatie. ErgoStrip® combineert drie kabelverwerkingsgereedschappen in één. Dit stelt de gebruiker in staat om snel en effectief te werken. Knipex breidt hiermee zijn expertisepakket op het gebied van gereedschappen voor de elektrische installatie opnieuw uit.

Knipex bij Mapeco

Als verdeler van Knipex-producten beschikt Mapeco over een ruim assortiment. Met vragen kun je dan ook steeds terecht bij onze medewerkers.
Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.