Over

Snickers

Snickers Workwear biedt innovatieve, technische werkkleding met compromisloze veiligheid en comfort voor de hedendaagse werkende mannen en vrouwen. Hun werkkledij biedt de meest duurzame en stijlbewuste oplossingen. Snickers Workwear ontwikkelt oplossingen voor werkkleding die een verschil maken voor hardwerkende vakmannen en vakvrouwen om hun professionele leven gemakkelijker, veiliger en productiever te maken.

Bekijk hier de meest recente catalogus.

Snickers werkkledij?

De missie van Snickers is veeleisende professionals inspireren tot een slimmer en veiliger arbeidsleven. Sinds het een klein Zweeds bedrijf was in de jaren zeventig, is Snickers Workwear veel veranderd. Net als toen, zetten ze zich vandaag in om het werkleven beter, slimmer en veiliger te maken. Alles wat ze doen is gericht op de eindgebruiker. Het doel is om oplossingen te vinden die het werk voor de eindgebruiker eenvoudiger en beter maken en om hen en de hele industrie te inspireren om beter en productiever te worden. Het merk streeft ernaar grenzen te verleggen en voortdurend te proberen het concept van moderne werkkleding opnieuw te definiëren.

Het begon met een boze elektricien

Matti Viio, een Zweedse elektricien wou een grote verandering in werkkleding bewerkstelligen. Hij was het beu dat zijn werkkleding gewoon niet goed genoeg was en besloot het dan maar zelf te doen. In 1975 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen lijn werkkleding. Het viel hem op dat werkkleding niet mee evolueerde met de snelle ontwikkeling die gereedschappen en werkmethoden doormaakten. De kledij voldeed niet aan de meest elementaire eisen op het gebied van sterkte, aanpassing aan moderne machines of bewegingsvrijheid. Viio zag het als zijn missie om te laten zien dat ambachtslieden en arbeiders op dezelfde manier als andere groepen in de samenleving recht hadden op respect.

Viio was een echte vertegenwoordiger van de Scandinavische eenvoud en stijl. Hij ontwikkelde duurzame, functionele en stijlvolle werkkleding waarin prestaties moesten worden geleverd in de zware werkomgeving van Scandinavië. Deze kwaliteiten kenmerken nog steeds het merk. Met de eerste innovaties zoals de holsterzak en het gereedschapsvest, gaf hij de richting van Snickers Workwear aan.

Snickers Workwear is al 40 jaar trouw aan hun erfgoed, wat hen geholpen heeft een bedrijf te creëren waar ze trots op kunnen zijn. Leuk wist je datje: Snickers is afgeleid van het Zweedse woord voor timmerman: snickare.

Snickers Workwear bij Mapeco

Mapeco biedt een compleet gamma aan in haar winkels in Turnhout, Wommelgem, Vilvoorde en Kalmthout én op haar webshop. Met vragen over werkkledij kun je steeds terecht bij onze verkoopmedewerkers en servicemensen. Wist je dat je de kleding ook kunt laten bedrukken met een eigen logo of tekst? Meer info vind je hier.