Over

Irwin

Irwin Tools produceert en distribueert wereldwijd professioneel handgereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. Ze richten zich daarbij op professionals, vakmensen die superieure prestaties en duurzaamheid op het werk eisen. Net als hun verdeler Mapeco willen ze het beste voor de vakman.

Al meer dan een eeuw is innovatie het kenmerk van Irwin Tools. Het begon met de ontwikkeling van de eerste grondboor in 1885 en later met de introductie van Vise-Grip vergrendelingsgereedschap, Speedbor platte boren, Marathon zaagbladen en Quick-grip staafklemmen. Allemaal superieure gereedschappen voor de vakman. Irwin start vanuit een passie voor het begrijpen van de behoeften van de professionele vakman. Van daaruit worden de nieuwe producten ontwikkeld of de bestaande producten verbeterd.

Productie van handgereedschap

Irwin Tools kent een lange geschiedenis. Het bedrijf strekt zich uit over meer dan een eeuw. Het begon allemaal in het hart van Amerika: Ohio, waar Charles Irwin in 1884 een patent nam op een boor met een massief middenstuk: de grondboor. Irwin richtte met vier andere zakenpartners de IRWIN Auger Bit Co. op. Een paar decennia later vond William Petersen, een Deense immigrant, in zijn smederij in Nebraska de eerste vergrendeltang uit. De geboorte van wat hij toen Vise-Grip noemde.

De twee mannen bundelden hun krachten in 1993 en creëerden zo een industriële reus. Groei door overname en innovatie heeft zich bewezen met een ongeëvenaarde geschiedenis van baanbrekende producten. Irwin Industrial Tools is vandaag een internationaal bedrijf met een reeks merken waar de gereedschapswereld jaloers op kan zijn.

Innovatie van gereedschap

Hét handelsmerk van Irwin Tools is innovatie. Het doordringt al meer dan 100 jaar de cultuur van het bedrijf en is de drijvende kracht achter alles wat ze doen. Irwin Tools heeft in de voorhoede van de industrie gestaan met de eerste Irwin grondboor, en verder met de introductie van Vise-Grip vergrendelingsgereedschap, Speedbor vlakke bits, Unibit-stappenboren, Marathon zaagbladen, en Quick-Grip staafklemmen. De basis van hun innovatie is de vakman. De productontwikkelaars van Irwin trekken de werf op en vragen wat de vakman denkt. Vanuit de bemerkingen van de vakman gaan ze producten ontwikkelen. Het innovatieproces begint en eindigt bij de professionele vakman.

Irwin Tools bij Mapeco

Als Irwin-dealer zet Mapeco zich dagelijks in om de professionele vakman bij te staan met advies over de producten. Lijmtangen, bankschroeven, verstekklemmen of steekbeitels van Irwin, je kunt het allemaal vinden in onze winkels of op de webshop.

Benieuwd naar onze andere topmerken? Neem dan zeker een kijkje op onze merkpagina.