Tips voor de vakman

Bij Mapeco helpen we je graag jouw werk net dat beetje makkelijker te maken. Daarom tippen we je deze maand het Stihl vulsysteem. Met dit handige hulpmiddel wordt het bijvullen van de olie en/of brandstof in je (tuin)machines een fluitje van een cent!

Met dit praktisch hulpje vul je eenvoudig de olie of brandstof in je elektrische gereedschap bij zonder morsen. Alles wat je moet doen, is het vulsysteem op de jerrycan schroeven en deze op de tankopening plaatsen. Dit slimme apparaatje laat de benzine stromen zodra het druk van bovenaf op de verstuiver registreert. Als de tank vol is, stopt het systeem automatisch zodat er geen brandstof overloopt. Het Stihl vulsysteem past bovendien op alle tankopeningen met een diameter van meer dan 23,5 mm en is stevig en robuust gemaakt, zo kan het tegen een stootje.

Het verversen van de olie/brandstof in jouw machines wordt hierdoor een makkelijk, snel en vooral ook proper werkje. Nooit meer rotzooi of verspilling. Een simpel maar briljant idee!

Een kleine tip: Laat de lucht in de jerrycan vrij door na het opzetten van dit hulpstuk de dop naar beneden te drukken terwijl de jerrycan nog recht staat. Dit voorkomt spetteren wanneer je begint te schenken! (Doe je dit niet en zit er nog lucht in de kan, dan riskeer je olie- of brandstofspatten.)

Toch gemorst? Verse olievlekken (tot zo’n 2 meter groot) op vlakke ondergrond van steen of beton kunt u best direct indammen met absorptiekorrels (bv. Floor Grit Granules). Deze korrels worden gemaakt uit speciale fossiele grondstoffen die gevormd zijn door bijvoorbeeld algen en schelpdieren. Door middel van calcineren, ontstaan uit deze grondstoffen bijzondere, poreuze, stuifarme korrels met een zeer groot absorptievermogen. De korrels zorgen voor een snelle, grondige en veilige opruiming van gemorste vloeistoffen. Gebruik een harde bezem en vermeng de korrels met de olievlek. Je kan dit herhalen of de korrels 24 uur op de vlek laten liggen zodat ze de olie volledig absorberen. Veeg het absorptiemateriaal op en maak de plek schoon met warm water en een goede reinigingsontvetter.

(Afbeeldingen op de foto en in de webwinkel kunnen afwijken van de werkelijkheid.)