banner foto

HET BESTE VOOR DE VAKMAN

VEILIG HIJSEN, TAKELEN EN ZEKEREN

In de bouwsector draait alles om precisie, efficiëntie en vooral veiligheid. Als vakman weet je als geen ander dat elke handeling op de werf potentieel risicovol is. Vooral bij het hijsen, takelen en zekeren is het juiste gereedschap cruciaal. Het zijn handelingen die je bijna dagelijks op een werf uitvoert en vaak vergeten we daardoor welke gevaren er om de hoek loeren. Zowel voor de gezondheid van je werknemers als op financieel vlak. Bij Mapeco hebben we dan ook alles in huis om de risico’s tot een minimum te beperken. Veilig hijsen, takelen en zekeren? Dat doen we samen!

 

 

HIJSBANDEN EN RONDSTROPPEN OM VLOT TE HIJSEN EN TAKELEN

Hijsbanden en rondstroppen zijn onmisbaar tijdens een bouwproject. Ze worden gebruikt om lasten verticaal te tillen en verplaatsen. Als een hijsband door veelvuldig gebruik versleten of beschadigd is, kunnen de gevolgen catastrofaal zijn. Een band die plotseling knapt veroorzaakt heel wat materiële en financiële schade. In het slechtste geval worden werknemers verwond. Investeer dus in kwalitatief gereedschap en plan regelmatig een inspectie op slijtage, scheuren of andere tekenen van verzwakking.

Hulp nodig? Bij Mapeco hebben we steeds een brede waaier aan hijsbanden en rondstroppen in voorraad die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Ons ervaren team van experten staat je graag bij met advies zodat je met een gerust hart aan de slag kan.

Hijsbanden en sjorbanden om veilig te hijsen en takelen

Stevige hijskettingen om te hijsen en takelen in de bouwsector

HIJSEN EN TAKELEN MET KRACHTIGE KETTINGEN

Voor het hijsen en takelen van enorm zware lasten doe je als vakman meestal beroep op een hijsketting. Ze staan in de bouwsector ongetwijfeld bekend om hun sterk en duurzaam karakter. Toch kunnen ze na verloop van tijd zwakker worden of vervormen. Stel je voor, je staat op het punt om een zwaar object te hijsen, maar het takelmechanisme hapert of weigert dienst. De hele werf komt tot stilstand en dat heeft een onmiskenbare economische impact. Daarnaast zou tijdens een inspectie op de werf de ketting afgekeurd kunnen worden, wat resulteert in een boete of zelfs het stilleggen van de werken.

Door te investeren in krachtige kettingen en ze regelmatig te onderhouden, minimaliseer je het risico op ongevallen tijdens het hijsen en takelen. Kom langs in een van onze winkels en ontdek ons aanbod hoogwaardige takelkettingen. Vind je niet de juiste afmeting? We passen deze op maat voor je aan.

NAADLOOS ZEKEREN VAN EEN LADING

Het correct zekeren van een lading is net zo belangrijk als het hijsen zelf. Een slecht gezekerde lading kan tijdens het transport verschuiven of zelfs vallen. Met de juiste spanbanden en sjorkettingen blijft de lading op elk moment veilig en stabiel. Door te investeren in hoogwaardige zekeringsmaterialen en ze op de juiste manier te gebruiken, verminder je het risico op ongevallen en schade aanzienlijk.

Professionele spanbanden om ladingen te zekeren

INVESTEER IN KWALITATIEF GEREEDSCHAP

Om de veiligheid van al je werknemers te verzekeren is niet alleen PBM noodzakelijk. Het juiste materiaal voorzien is minstens even belangrijk. Hoogwaardig gereedschap om te hijsen, takelen en zekeren draagt bij aan een veilige werkomgeving. Bovendien vermijd je zo dat de werken vertraagd worden of stilvallen door een verkeerd geplaatste hijsband, een haperende takel of een slecht gezekerd object. Mapeco heeft een ruime voorraad zodat je snel aan de slag kunt.

Vind een winkel in je buurt

Banden om veilig te hijsen, takelen en zekeren

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE MEER WETEN?

Contacteer ons of kom langs in één van onze winkels in Turnhout, Kalmthout-Nieuwmoer, Vilvoorde of Wommelgem. Onze ervaren adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies en oplossingen op maat. Onze tools en expertise, jouw gemoedsrust.