Thema actie

Meten is weten

Lasers en meettoestellen voor de vakman

In de bouwsector weten we als geen ander dat meten weten is. Zowel bij binnen- als buitenwerken staat of valt alles met de lasers en meettoestellen die je gebruikt. Het belang van betrouwbare en correcte meetgereedschappen valt niet te ontkennen. Welke meettechnologie kun je bij Mapeco vinden? Wel, dat gaat van vochtigheidsmeters, waterpassen, thermo- en hygrometers, klassieke meetinstrumenten, elektrische testapparaten, tot afstandsmeters, kruis- en lijnlasers en hybride- en rotatielasers. En dat van topmerken als Laserliner, Spectra, Stanley, DeWalt en Futech. Welke waardes je ook nodig hebt, met ons gereedschap meet je het accuraat en snel. We zetten er even enkele voor je in de kijker.

Nauwkeurige laserapparatuur

Ga je steeds met de nieuwste technologie aan de slag? Bekijk dan zeker onze collectie laserapparatuur. We hebben bouwlasers met uiteenlopende functies, maar het werkingsprincipe is overal hetzelfde. Bouwlasers zenden een lichtstraal uit die door een bepaald oppervlak wordt weerkaatst. Dat levert uiterst nauwkeurige informatie op over afstanden en hoeken. 

Lasers en meettoestellen van Laserliner bij Mapeco

Bouwlasers hebben verschillende functies. Zo zijn kruis- en lijnlasers uiterst geschikt voor binnentimmerwerk en afbouw. En garanderen groene laserlijnen optimale zichtbaarheid. Wil je graag meer weten over de verschillende soorten bouwlasers? Of wens je enkele nuttige tips die je helpen de juiste bouwlaser te kiezen voor jouw werk? In dit artikel leggen we het allemaal uit!

Vochtmeters

Vochtbescherming is een centraal probleem bij gebouwen, daarom is vroegtijdige herkenning van bouw- en materiaalvocht belangrijk. Het zorgt voor duurzame bescherming en  behoud van de bouwsubstantie. De beoordeling en lokalisering dankzij geschikte meettoestellen is hiervoor van doorslaggevend belang. Traceren van schimmelvorming voorkomt problemen met de gezondheid. Bekijk hier de verschillende producten van Laserliner, Futech en Stanley.

 Warmtebeeldcamera’s

Warmtebeeldcamera’s zorgen voor thermische visualisering en warmtebeeldanalyse. Hierdoor is een directe analyse te plekke mogelijk en een directe visuele controle.

Voor de bouwindustrie en de verwarmings- en sanitaire sector is het noodzakelijk om metingen uit te voeren voor vloer- en wandverwarming, analyse van verwarmingskleppen en -systemen of het opsporen van zwakke punten in de isolatie.

Ook voor de elektrotechniek zijn warmtebeeldcamera’s handige gereedschappen. Zo kun je makkelijk overbelaste zekeringen en stroomkringen herkennen, vermijd je warmte-ophoping, en kun je temperatuurverdelingen optimaliseren.

 

Bij vragen kun je steeds terecht in een van onze winkels. Onze medewerkers kennen de producten van de verschillende merken en kijken samen met jou welk product het beste past bij jouw noden en de noden van je werk.